Kom spelen en leren in het groen!

Aan de start van schooljaar 2021 / 22, opent Integraal KindCentrum
(IKC) Borgman Oosterpark
haar deuren. IKC Borgman biedt onderwijs en opvang onder één dak voor kinderen van 0 tot 13 jaar. We zijn elke werkdag open van 07.00 tot 18.30 uur.


IKC BORGMAN OOSTERPARK

Je kind kan zichzelf zijn op het IKC Borgman!

Vanaf augustus 2021 opent het nieuwe IKC Borgman Oosterpark haar deuren! Kinderen van de Borgmanschool Vinkenstraat, de Siebe Jan Boumaschool en SKSG Pierewiet verhuizen dan naar het Integraal Kindcentrum (IKC).

Het IKC is een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar spelen en leren onder één dak. We bieden onderwijs en kinderopvang gezamenlijk en geïntegreerd aan. De professionals van SKSG en leerkrachten van Openbaar Onderwijs Groningen vormen één team en bieden ieder kind een passend aanbod aan. Je kind wordt bij ons echt gezien! Zo bieden we je kind optimale kansen om te groeien.

Op het IKC Borgman Oosterpark komt je kind in een veilige omgeving, waar hij zich thuis voelt. Vertrouwen is voor ons de basis voor alles! Daarnaast zijn relatie, autonomie en competentie belangrijke waarden binnen ons IKC. Door onderling vertrouwen en respect, krijgt elk kind de vrijheid om zijn beste ik te worden. Alle kinderen worden bij ons gezien, krijgen de ruimte én kunnen hun talenten ontwikkelen.

Wil je nog meer weten? Bekijk dan de schoolgids.

Op IKC Borgman Oosterpark ondernemen we veel activiteiten
rond natuur, bewegen en cultuur!

Manager Kindcentrum SKSG Wilma Glastra

Leren, afgestemd op jóuw kind


IKC Borgman Oosterpark is iedere werkdag open van 7:00 tot 18:30. Het onderwijs – van 8:30 tot 14:00 – is afgestemd op jouw kind. Wij geloven dat geen kind hetzelfde is en daarom gaan wij uit van verschillen. Waarom zou ieder kind dan in vaste klassen moeten zitten, waar iedereen dezelfde lessen volgt?

Bij ons krijgen kinderen een lesaanbod dat aansluit bij hun persoonlijke ontwikkeling. Er zijn geen vaste klassen. In plaats daarvan doorlopen de leerlingen vier ontwikkeldomeinen: 0-3 jaar, 3-6 jaar, 6-9 jaar en 9-12 jaar.

Binnen een ontwikkeldomein leert je kind samen of zelfstandig, in kleinschalige mentorgroepen. Dit biedt de kinderen een veilige sociale omgeving. Hierdoor kan ieder kind op zijn eigen tempo werken aan zijn optimale ontwikkeling.

Kinderen leren in hun eigen tempo en verwerven op hun eigen manier vaardigheden als lezen, schrijven en rekenen. Ze leren in verbinding te zijn met zichzelf en ontwikkelen een levenshouding die ze in alle omstandigheden zal ondersteunen.

Vakken als rekenen, lezen, taal en wereldoriëntatie worden afgewisseld met aanbod op het praktisch en cultureel gebied. Vakken als levenshouding, kunst, muziek, techniek, bewegen, programmeren en gezonde voeding nemen op het IKC een belangrijke plek in. Dit creatieve aanbod loopt na 14:00 op een speelse manier door.

Leren kun je leren! Ons IKC besteedt veel aandacht aan experimenteren, fouten maken, reflecteren, organiseren en samenwerken. Door zelfvertrouwen, inzet en lef ontdekt je kind voortdurend nieuwe dingen. Zo wordt leren leuk!

directeur onderwijs Laura Schaap

Kinderopvang

De kinderen van 0 tot 4 jaar worden opgevangen in baby- en peutergroepen, in hun eigen beschermde omgeving. De peuters krijgen de mogelijkheid om mee te kijken en mee te doen bij de kleuters waardoor de overgang tussen deze fases soepel verloopt.

BSO

Onderwijs en opvang vindt plaats in dezelfde ruimtes. Na schooltijd gaan we op  een speelse manier verder met het veelzijdige aanbod.

Nieuwbouw en huidige locaties


De opening van ons nieuwe gebouw staat gepland voor augustus 2021. Aan de rand van het Oosterpark, aan de Klaprooslaan, komt een prachtig gebouw met een gezonde, frisse leeromgeving en uitzicht op het groen. Het IKC krijgt een open karakter met een variatie aan werk-, speel- en leerplekken verdeeld over drie verdiepingen. Tot die tijd ben je als ouder/verzorger van harte welkom op de Siebe Jan Boumaschool aan de Oliemuldersweg of de Borgmanschool Vinkenstraat om kennis te maken!

Wij leren jouw kind te leven!
Draag verantwoordelijkheid voor jezelf, de ander en de wereld om je heen.

directeur onderwijs Laura Schaap

Nieuws


Feestelijke optocht naar IKC

2 juli 2021

De kinderen van SKSG Pierewiet, de Borgmanschool Vinkenstraat en de Siebe Jan Boumaschool gaan na de zomervakantie samen starten in het nieuwe Integraal KindCentrum (IKC) Borgman Oosterpark. Drie uitgelaten stoeten kinderen ontmoetten elkaar vanochtend in het Oosterpark, om gezamenlijk in een feestelijke optocht verder te lopen naar hun nieuwe onderkomen. Dat moet je natuurlijk wel eerst een keertje gezien hebben! Onder begeleiding van djembé’s vierden de kinderen dat hun nieuwe kindcentrum bijna gereed is. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking en de inrichting.

nieuwsbrief

20 mei 2020

Wil je meer lezen over de bouw van IKC Borgman Oosterpark, dan kun je hier de nieuwsbrief downloaden. Hier vind je onder andere de planning van het IKC.

Contact


Voor de Borgmanschool Vinkenstraat en de Siebe Jan Boumaschool kun je contact opnemen met locatieleider Laura Schaap op 050-3210412 of via l.schaap@o2g2.nl. Heb je vragen over de kinderopvang, dan kun je terecht bij SKSG klantadvies: 050-3171390.

Het IKC biedt een passend arrangement voor je kind. Of je nou alleen gebruik wilt maken van school, iedere dag tot 18.30 opvang nodig hebt, of iets daartussen in. Wij zijn er voor jouw kind!

Aanmelden