Kom spelen en leren in het groen!

Integraal KindCentrum
(IKC) Borgman Oosterpark
biedt onderwijs en opvang onder één dak voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Vanaf schooljaar 2021/22 zijn we elke werkdag open van 07.00 tot 18.30 uur.


IKC BORGMAN OOSTERPARK

Je kind kan zichzelf zijn op het IKC Borgman!

Met de start van het schooljaar 2021/22 is ook het nieuwe IKC Borgman Oosterpark geopend! Het Integraal Kindcentrum (IKC) is een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar spelen en leren onder één dak. We bieden onderwijs en kinderopvang gezamenlijk en geïntegreerd aan. De professionals van SKSG en leerkrachten van Openbaar Onderwijs Groningen vormen één team en bieden ieder kind een passend aanbod aan. Je kind wordt bij ons echt gezien! Zo bieden we je kind optimale kansen om te groeien.

Op het IKC Borgman Oosterpark komt je kind in een veilige omgeving, waar hij zich thuis voelt. Vertrouwen is voor ons de basis voor alles! Daarnaast zijn relatie, autonomie en competentie belangrijke waarden binnen ons IKC. Door onderling vertrouwen en respect, krijgt elk kind de vrijheid om zijn beste ik te worden. Alle kinderen worden bij ons gezien, krijgen de ruimte én kunnen hun talenten ontwikkelen.

Wil je nog meer weten? Bekijk dan de schoolgids.

Op IKC Borgman Oosterpark ondernemen we veel activiteiten
rond natuur, bewegen en cultuur!

Manager Kindcentrum SKSG Wilma Glastra

Leren, afgestemd op jóuw kind


IKC Borgman Oosterpark is iedere werkdag open van 7:00 tot 18:30. Het onderwijs – van 8:30 tot 14:00 – is afgestemd op jouw kind. Wij geloven dat geen kind hetzelfde is en daarom gaan wij uit van verschillen. Waarom zou ieder kind dan in vaste klassen moeten zitten, waar iedereen dezelfde lessen volgt?

Bij ons krijgen kinderen een lesaanbod dat aansluit bij hun persoonlijke ontwikkeling. Er zijn geen vaste klassen. In plaats daarvan doorlopen de leerlingen vier ontwikkeldomeinen: 0-3 jaar, 3-6 jaar, 6-9 jaar en 9-12 jaar.

Binnen een ontwikkeldomein leert je kind samen of zelfstandig, in kleinschalige mentorgroepen. Dit biedt de kinderen een veilige sociale omgeving. Hierdoor kan ieder kind op zijn eigen tempo werken aan zijn optimale ontwikkeling.

Kinderen leren in hun eigen tempo en verwerven op hun eigen manier vaardigheden als lezen, schrijven en rekenen. Ze leren in verbinding te zijn met zichzelf en ontwikkelen een levenshouding die ze in alle omstandigheden zal ondersteunen.

Vakken als rekenen, lezen, taal en wereldoriëntatie worden afgewisseld met aanbod op het praktisch en cultureel gebied. Vakken als levenshouding, kunst, muziek, techniek, bewegen, programmeren en gezonde voeding nemen op het IKC een belangrijke plek in. Dit creatieve aanbod loopt na 14:00 op een speelse manier door.

Leren kun je leren! Ons IKC besteedt veel aandacht aan experimenteren, fouten maken, reflecteren, organiseren en samenwerken. Door zelfvertrouwen, inzet en lef ontdekt je kind voortdurend nieuwe dingen. Zo wordt leren leuk!

directeur onderwijs Laura Schaap

Kinderopvang

De kinderen van 0 tot 4 jaar worden opgevangen in baby- en peutergroepen, in hun eigen beschermde omgeving. De peuters krijgen de mogelijkheid om mee te kijken en mee te doen bij de kleuters waardoor de overgang tussen deze fases soepel verloopt. Lees meer over de kinderopvang.

BSO

Onderwijs en opvang vindt plaats in dezelfde ruimtes. Na schooltijd gaan we op  een speelse manier verder met het veelzijdige aanbod.

Het nieuwe gebouw


Het IKC ligt aan de rand van het Oosterpark en heeft uitzicht op het groen. Het prachtige gebouw biedt een gezonde, frisse leeromgeving met een open karakter. Een variatie aan werk-, speel- en leerplekken is verdeeld over drie verdiepingen. Je bent van harte welkom om kennis te maken! Maak daarvoor een afspraak met de IKC-leiding.

Wij leren jouw kind te leven!
Draag verantwoordelijkheid voor jezelf, de ander en de wereld om je heen.

directeur onderwijs Laura Schaap

Nieuws


Feestelijke optocht naar IKC

2 juli 2021

De kinderen van SKSG Pierewiet, de Borgmanschool Vinkenstraat en de Siebe Jan Boumaschool gaan na de zomervakantie samen starten in het nieuwe Integraal KindCentrum (IKC) Borgman Oosterpark. Drie uitgelaten stoeten kinderen ontmoetten elkaar vanochtend in het Oosterpark, om gezamenlijk in een feestelijke optocht verder te lopen naar hun nieuwe onderkomen. Dat moet je natuurlijk wel eerst een keertje gezien hebben! Onder begeleiding van djembé’s vierden de kinderen dat hun nieuwe kindcentrum bijna gereed is. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking en de inrichting.

Eerste schooldag!

23 augustus 2021

De eerste schooldag is een feit! Vandaag zagen de kinderen hun klas voor het eerst, gingen ze op ontdekking door de verschillende reken-, taal-, muziek en stilteateliers en zich helemaal uitleven op het natuurlijke speelplein. Stilzitten in de klas hoeft niet meer, want deze leerlingen kunnen hun opdrachten doen op een deskbike! En dat is maar één van de voorbeelden natuur, beweging en buiten zijn integreren in de lessen. De leerkrachten en de kinderen hebben er helemaal zin in!

Contact


Voor het onderwijs kun je contact opnemen met locatieleider Laura Schaap op 050-3210412 of via administratieikcborgmanoosterpark@o2g2.nl. Heb je vragen over de kinderopvang, dan kun je terecht bij SKSG klantadvies: 050-3171390.

Het IKC biedt een passend arrangement voor je kind. Of je nou alleen gebruik wilt maken van school, iedere dag tot 18.30 opvang nodig hebt, of iets daartussen in. Wij zijn er voor jouw kind!

Aanmelden


Voor het schooljaar 2024/2025 werken we met een wachtlijst voor nieuwe leerlingen die in groep 1 willen starten. Het is dus mogelijk, dat we je kind niet kunnen plaatsen. In dat geval helpen je met een alternatief.

Na aanmelding van je kind volgt een kennismakingsgesprek; live of telefonisch. Op basis daarvan leggen we de mogelijkheden aan je voor, en ontvang je een inschrijvingsformulier waarmee je de inschrijving compleet kunt maken.