Het eerste Integraal KindCentrum (IKC) van Groningen vind je in de Oosterpoort.
IKC Borgman Oosterpoort biedt onderwijs en opvang onder één dak
voor kinderen van 2 tot 13 jaar. We zijn elke werkdag open
van 07.00 tot 18.30 uur.


IKC BORGMAN OOSTERPOORT

Eén visie op onderwijs en opvang


In de Warmoesstraat vind je Integraal Kindcentrum (IKC) Oosterpoort, voor kinderen van 2 tot 13 jaar. Op deze gezellige wijkschool kan je kind terecht voor kinderopvang en onderwijs en leren ze rond een mooi speel- en ontdekplein. Wij geven onderwijs aan de groepen 1 t/m 8 en aan de schakelgroep nieuwkomers: leerlingen die de Nederlandse taal leren.

Op onze school besteden we veel aandacht aan kunst en cultuur, waarbij de nadruk ligt op muziek. Ook doen we veel aan kunstzinnige vorming en drama, zowel in het onderwijsaanbod als tijdens de naschoolse opvang. Zo krijgt ieder kind de kans om z’n talenten te ontdekken!

Ons team van professionals bestaat uit leerkrachten, onderwijsassistenten, combinatiefunctionarissen en pedagogisch medewerkers. We werken binnen de opvang en het onderwijs vanuit één gemeenschappelijke pedagogische visie en aanpak. Dat doen we in units: de unit voor 2 tot 8-jarigen en die voor leerlingen van 9 tot 12 jaar.

Alle medewerkers hebben een aandeel in het pedagogisch overleg waar onderwijsinhoudelijk overleg plaatsvindt, maar ze dragen ook bij aan de afstemming van het aanbod, activiteiten en taken. Zo kunnen we nauw aansluiten bij de behoeften van onze kinderen. Wil je nog meer weten? Bekijk dan de schoolgids.

IKC Borgman Oosterpoort is kleurrijk,
en we zijn gek op kunst, muziek en dans!

Kinderopvang

Je kind kan vanaf z’n tweede jaar terecht bij onze peutergroep Roezemoes Maatjes. We bieden zowel kinderdagverblijf als peuterspeelzaal aan. Kinderen ontwikkelen zich spelenderwijs en omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen gemakkelijk kunnen doorstromen naar de kleutergroep, spelen de peuters en kleuters samen aan een leerplein. Er zijn regelmatig gezamenlijke activiteiten zodat de peuters kunnen wennen aan de vaste gezichten binnen IKC Oosterpoort. Omdat je kind samen blijft met z’n vriendjes en vriendinnetjes van de kinderopvang, is de overstap naar school een stuk minder spannend.

Buitenschoolse opvang

De BSO biedt kinderen een leerrijke omgeving met activiteiten die passen bij hun interesses en mogelijkheden en die aansluiten bij het onderwijsaanbod. We maken daarbij gebruik van het TOP-programma (Tijd voor Ontspanning en Plezier) voor kinderen vanaf 4 jaar. Voor kinderen vanaf 8 jaar biedt dit programma mogelijkheden om onder deskundige begeleiding zichzelf en de wereld te ontdekken: langzaam maar zeker op weg naar meer vrijheid en zelfstandigheid.

De 1e schooldag wordt een stuk minder spannend!
Je peuter kent het IKC immers al, als hij naar school gaat.

Spelen, bewegen en ontwikkelen


Doordat wij schoolse én talentontwikkelende activiteiten aanbieden, kan elk kind ontdekken wat goed bij hem past. We bieden een gevarieerd lesaanbod waar afwisselende manieren van leren, samenwerken, spelen en bewegen centraal staan. We zijn een gezonde school en stimuleren bewegen in lessituaties en daarbuiten. Zo staat bij de buitenschoolse opvangen voor de oudste groep kinderen bij Decibel sport en spel centraal.

We werken veel samen met andere partners, zoals het buurthuis Poortershoes, de speeltuinvereniging, het conservatorium, het CBK, het WIJ-team en particuliere muziekdocenten, waardoor we een prachtig breed aanbod van schoolse en naschoolse activiteiten kunnen aanbieden. Op onze gezamenlijke activiteitenladder die viermaal per jaar verschijnt, staat het aanbod beschreven.

Wij werken met een doorgaande leerlijn.
Zo is onderwijs en opvang perfect afgestemd op jouw kind!

Nieuws


peutergroep open!

28 april 2020

Vanaf nu zijn ook peuters welkom!

Het IKC Borgman Oosterpoort heeft een spiksplinternieuwe peutergroep gekregen! De peutergroep ligt direct grenzend aan de kleuterklassen. Het grote voordeel hiervan is dat de peuters en kleuters al samen kunnen spelen en leren. Peuters die toe zijn aan meer uitdaging, kunnen alvast kennismaken met de kleuterklas. De verbouw helpt bij de doorgaande ontwikkeling van peuter naar kleuter. Kinderen kunnen zich zo op hun eigen tempo ontwikkelen. Dat helpt voor een soepele overgang naar de basisschool!

schooljaar start

17 augustus 2020

Hoera! We mogen weer!

Hoe fijn is het om na zo een roerige eerste half jaar weer gewoon naar school te kunnen?! Hopelijk blijft de situatie zo. Wij zetten in elk geval alle zeilen bij om de kinderen op een veilige én leuke manier les te kunnen blijven geven.

Contact


Voor meer informatie of het aanmelden van je kind, kun je contact opnemen met Tamara Heijnis, directeur van IKC Borgman Oosterpoort via 050 321 0413 of t.heijnis@o2g2.nl. Heb je vragen over de kinderopvang, dan kun je terecht bij SKSG klantadvies: 050-3171390.

Het IKC biedt een passend arrangement voor je kind. Of je nou alleen gebruik wilt maken van school, iedere dag tot 18.30 opvang nodig hebt, of iets daartussen in. Wij zijn er voor jouw kind!

Aanmelden