De tijd van je dromen heb je bij…

Midden in het centrum van Groningen is in augustus 2020 Integraal KindCentrum (IKC) Borgman Ebbinge geopend. IKC Borgman Ebbinge biedt onderwijs en opvang onder één dak voor kinderen van 0 tot 13 jaar. We zijn elke werkdag open van 07.00 tot 18.30 uur.


IKC BORGMAN EBBINGE

Ontwikkelen, met een aanbod op maat voor jouw kind


IKC Borgman Ebbinge is een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar kunnen spelen en ontwikkelen onder één dak. Op dit gloednieuwe IKC bieden we kinderopvang, onderwijs en buitenschoolse opvang aan. Het is een veilige omgeving, waar zelfvertrouwen kweken en plezier maken voorop staat.

De pedagogisch medewerkers van SKSG en leerkrachten van Openbaar Onderwijs Groningen werken samen om ieder kind een passend aanbod te bieden. Je kind wordt bij ons echt gezien. Samen kijken we waar je kind staat, en wat hij nodig heeft om de volgende stap te kunnen zetten.  Zo kunnen we je kind optimale kansen bieden in zijn ontwikkeling.

IKC Borgman Ebbinge is iedere werkdag open van 7:00 tot 18:30. Het onderwijs wordt iedere dag gegeven van 8:30 tot 14:00 uur. Wij geloven dat elk kind over unieke talenten beschikt, en stemmen zijn persoonlijke lesaanbod hierop af.

Natuurlijk schenken we aandacht aan didactische vakken zoals rekenen en taal. Maar op IKC Borgman Ebbinge maken kinderen kennis met meer facetten, zoals bijvoorbeeld drama, muziek of sport. We bespreken regelmatig hoe we ieder kind zo goed mogelijk uit kunnen dagen. Natuurlijk heeft je kind hier ook een eigen rol in. Zo wordt je kind steeds zelfstandiger!

Wil je nog meer weten? Bekijk dan de schoolgids.

Hier staat het kind centraal. Al ons denken en handelen is erop gericht om elk kind het beste te geven om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Peter Prins, directeur IKC Borgman

Volop uitdaging en activiteiten

Het IKC Borgman is een uitdagende omgeving, waar we diverse activiteiten en sport aanbieden. Het buitenterrein wordt groen, uitdagend en duurzaam ingericht. Zo kunnen kinderen risicovol spelen. Dat klinkt gevaarlijk, maar het helpt je kind zelfstandig worden en zijn eigen grenzen ontdekken.

Door de vele buitenlessen en buitenactiviteiten in het dagprogramma wordt het groene buitenterrein volop benut! Daarnaast werken we veel samen met andere partijen, zoals het Forum, Vrijdag of natuurorganisaties. Door dit brede activiteitenaanbod krijgen kinderen de vrijheid om ook buiten het IKC te ontwikkelen en te ontdekken.

Zelfstandigheid en samenwerken

Het onderwijs wordt rondom ontwikkelpleinen gegeven, die zijn ingericht op verschillende leeftijden. Zo vind je op het ontwikkelplein voor de bovenbouw uitdagende materialen voor techniek en wetenschap. Voor de jongere kinderen is er juist een poppenhoek en een bouwhoek.

In deze open omgeving is een respectvolle omgang met elkaar belangrijk. Medewerkers en kinderen zijn samen verantwoordelijk voor de sfeer. Dat betekent dat de leerlingen ook mogen meedenken én meebeslissen!

Dit stimuleert de zelfstandigheid en het vermogen tot samenwerken bij de kinderen. Bovenal stelt dit de leerkracht in staat om onderwijs op maat te geven, om zo optimaal aan te sluiten op het eigen niveau en tempo van ieder kind.

Door de autonomie van het kind centraal te stellen, stimuleren we kinderen
een kritische en onderzoekende houding aan te nemen.

Mandy Wienk, locatieleider onderwijs

Kinderopvang & Peuterspeelzaal

De kinderen van 0 tot 4 jaar worden opgevangen in baby- en peutergroepen, met hun eigen beschermde stukje tuin. De 3-jarigen krijgen de mogelijkheid om mee te kijken en te doen bij de kleuters, waardoor de overgang tussen deze fases soepel verloopt. Zo wordt de eerste schooldag opeens een stuk minder spannend.

BSO

Onderwijs en opvang vindt plaats in dezelfde ruimtes. Pedagogisch medewerkers sluiten na schooltijd op een speelse manier aan op de actuele thema’s tijdens de les.

Wij zien graag dat de kinderen een gezonde dosis zelfvertrouwen kweken.
Dat is één van de redenen waarom we risicovol spel stimuleren!

Carin Bos, Manager Kindcentrum SKSG

Nieuws


13 augustus 2020

Op dit moment wordt hard gewerkt aan een fantastisch groen speelplein. Merijn Vrij, kunstenaar bekend van installaties bij Hongerige Wolf Festival en de Blauwe Stad, heeft hiervoor een natuurlijk ontwerp gemaakt. Je leest er alles over in de blog: Avontuurlijk nieuw speelplein voor IKC Borgman Ebbinge.

1 februari 2021

Sta je ook te popelen om binnen te kijken? Rondleidingen in tijden van Covid zijn lastig. Om nieuwe leerlingen en hun ouders toch een indruk te geven van het IKC, hebben we mooie foto’s gemaakt! Doe een virtuele tour.

wetenschap & techniek

22 februari 2021

Januari en februari gaat de BSO op ontdekkingstocht met wetenschap en techniek. Kinderen doen bijvoorbeeld proefjes met kleuren. De monden vallen open van verbazing en de kinderen slaan enthousiaste kreten bij een nieuwe ontdekking: “Kijk, ik heb groen gemaakt!”

De afgelopen weken hebben we geëxperimenteerd met ijs op de lichttafel, we hebben zelf lavalampen gemaakt en we hebben een proefje gedaan met scheerschuim en ecoline. Ook hebben ze een kleurenexperiment gedaan door middel van het doorgeven via keukenpapier. Op het ontwikkelplein is bouwhoek omgetoverd tot een werkplaats en kunnen de kinderen met hamers en schroevendraaiers geluidsboxen uit elkaar halen om te zien hoe ze er van binnen uit zien. Op de groep van de oudste BSO kinderen is een levensgrote knikkerbaan gebouwd!

nieuwsbrief

1 oktober 2021

Tweewekelijks komt de IKC Borgman nieuwsbrief uit:

nieuwsbrief 3

nieuwsbrief 2

nieuwsbrief 1

nieuwsbrief 18

nieuwsbrief 19

nieuwsbrief 20

nieuwsbrief 22

nieuwsbrief 24

Contact


Voor meer informatie over IKC Borgman Ebbinge neem je contact op met Mandy Wienk op 050 321 0410 of via a.m.wienk@o2g2.nl. Met het aanmeldformulier hieronder kun je een afspraak maken of je kind aanmelden. Wij nemen spoedig contact op om een afspraak in te plannen.

Heb je vragen over de kinderopvang, dan kun je terecht bij SKSG klantadvies: 050-3171390. Het IKC biedt een passend arrangement voor je kind. Of je nou alleen gebruik wilt maken van het onderwijs, iedere dag tot 18.30 opvang nodig hebt, of iets daartussen in. Wij zijn er voor jouw kind!

Aanmelden


Na aanmelding van je kind volgt een kennismakingsgesprek; live of telefonisch. Op basis daarvan leggen we de mogelijkheden aan je voor, en ontvang je een inschrijvingsformulier waarmee je de inschrijving compleet kunt maken.